Begin van de laatste maand -Nog 4 weken over-

Howdy. Twaalf uur ’s nachts nu. Misschien wat laat om nu een blog te schrijven, maar ach. Het is het begin van de maand juni, de laatste maand van het project. Nog 4 weken te gaan. Ook deze week was iedereen van UGO uiteraard weer hard aan de slag met DiagnostiGO. Begin deze week hebben we besproken over wat er nog allemaal moet gebeuren in deze laatste weken en hebben we ons vooral gericht op het verwerken van de feedback uit playtests van vorige week, waar u wellicht over hebt gelezen in het vorige blog, en de velen… veeeelen issues over het spel die nog moeten worden opgelost. Denk bij deze issues aan bugs die nog moeten worden gefixed en features die nog in het spel moeten worden toegevoegd of worden veranderd. Als laatste is er ook nog een hoop vorderingen gemaakt aan de tutorial.

Uit de playtests bleek te zijn dat er een hoop moest worden veranderd om de flow van het spel beter te behouden. De grootste flow brekers waren onder andere de graaf en de locatie van de differentiaal diagnose (DD). Spelers hebben namelijk totaal geen gebruik gemaakt van de graaf en konden zelfs de DD niet vinden, omdat deze in de graaf zat verstopt. De enige reden dat de spelers ├╝berhaupt de graaf openden was dus om bij de DD te komen. In hindsight, is dat inderdaad misschien niet zo logisch. Om dit probleem op te lossen is de graaf uit de diagnosis window gehaald, zodat de focus van die window nu compleet op de DD ligt. De oude icoon van de graaf is natuurlijk in DD veranderd zodat spelers het nu makkelijker kunnen vinden.

Nieuwe diagnosis window met de mogelijkheid om een DD zelf in te typen.

De graaf is dan wel uit deze window weggehaald, maar het is niet helemaal uit het spel verwijderd. Het is namelijk ergens anders naar verhuisd. De knop die de briefing popup opende, zal nu een dossier pagina openen. Dit is waar de graaf naartoe is verplaatst. Het is belangrijk dat de speler alle hints die hij/zij kreeg en alle verkregen informatie ergens terug kan zien. Daarom hebben we een dossier pagina toegevoegd, die nu te openen is door op de briefing knop te drukken. Het is nog niet helemaal af, maar het dossier zal de briefing bevatten, alle hints die de speler kreeg, de onderzoeken die de speler heeft gedaan, de labresultaten en alle verkregen behandel informatie tijdens de behandel fase. De onderzoeken die zijn gedaan worden nog steeds vertoond via de graaf, maar kan nu ook worden getoond via een lijst.

De dossier pagina. Bovenaan staan 5 verschillende tabs die elk hun eigen soort informatie toont.

Naast de graaf en DD was er ook nog een probleem met het hele relevantie systeem. Omdat relevantie nogal anders kan worden geinterpreteert, hebben we het nu zo gedaan dat spelers onderzoeken kunnen markeren, zoiets als belangrijke tekst onderstrepen als het ware.

Nieuwe markeersysteem.

But that’s not allll, omdat de klok compleet werd genegeerd tijdens het playtesten, waren er ook nog eens kleine aanpassingen gemaakt aan de klok, om het wat meer op te laten vallen. Het verandert namelijk van kleur nadat er een bepaald aantal tijd is verstreken. Dit werd vorige week nog even kort genoemd, maar dat hebt u, onze lieftallige lezer die elke blogpost van ons leest, vast wel gelezen. Na de helft van de tijd zal het blauwe oppervlak in oranje en na driekwart in rood veranderen om de speler te waarschuwen dat ze wat voorzichtiger moeten zijn met hun tijdsmanagement.

Klok is oranje/geelachtig, let op je tijd.
Ai, misschien moet je iets dimmen met het aantal onderzoeken dat je doet.

Dat was alles voor deze week, of tenminste voor zover ik me kan herinneren. Er zullen vast wel wat dingen zijn die ik ben vergeten op te noemen. Naast het spel zelf moeten we ook nog een groot verslag schrijven, promo materiaal leveren en presentaties voorbereiden. Zoals u ziet is er nog een hele hoop te doen in zo weinig tijd. Zullen we alles op tijd af krijgen? Of zullen we bezwijken onder de druk en stress van tijdsnood? Naar hoeveel lachende struisvogels moeten we nog van Alex luisteren?! Only time shall tell, so stay tuned!

Nog 3 weken over…

Begin van de laatste maand -Nog 4 weken over-