De deadline nadert! Een week vol vorderingen.

Hallo allemaal! Victor hier vanuit het UGO-kantoor, met een nieuwe update over onze voortgang.

Zoals sommigen van jullie wel weten komt de deadline van het project snel dichterbij. Er zijn nog maar enkele weken tot het project ten einde loopt. Aan de ene kant is dat heel leuk, want DiagnostiGO is grotendeels af en we kunnen niet wachten tot we het eindproduct kunnen opleveren, maar aan de andere kant is het natuurlijk ook heel jammer dat het bijna voorbij is.

Maar genoeg daar over! De afgelopen week was best wel druk. We zijn bezig geweest met het schrijven van de eerste versie van ons eindverslag, maar daarnaast hebben we ook weer erg veel aan DiagnostiGO gewerkt. Zoals jullie vorige week konden lezen is er erg veel nuttige feedback uit de playtests gekomen, en we zijn deze week dan ook nog erg druk bezig geweest om die feedback te verwerken.

Vorige week zagen jullie de eerste versie van het zogenaamde dossier. Dit is een handig scherm waar allerlei informatie verzameld wordt. Zo worden hier je hints opgeslagen, maar ook een behandeling geschiedenis. Dit scherm is nu zo goed als af.

Je kan onder andere een lijst van onderzoeksresultaten zien in het dossier.

Een ander punt waar veel progressie geboekt is is het eindscherm. Het scherm ziet er iets gelikter uit en er is nu meer feedback te vinden. Zo kun je nu ook te zien krijgen wat de goede antwoorden waren van de kennisvragen die jij hebt beantwoord.

Dit scherm ziet er nu mooier uit, en daarnaast kun je nu met de knoppen onderin het scherm details lezen over jouw resultaten!
Zo kun je zien welke kennisvragen je goed en fout hebt beantwoord. Inclusief placeholder vragen.

Naast deze veranderingen aan het spel zelf is er ook van alles veranderd aan het CMS. Het CMS is nu uitgebreid om alle laatste nieuwe features te ondersteunen. Wat ik zelf erg mooi vind is het invullen van labwaarden.

Dat ziet er uit als veel werk.

Zoals je in deze screenshot kan zien zijn er erg veel labwaarden die ingevuld moeten worden. In dit plaatje zie je nog maar een enkel onderzoek! Het is dus erg veel werk om dit in te voeren voor alle onderzoeken.

Gelukkig heeft het DiagnostiGO CMS een hele handige nieuwe knop. Als je hier op drukt, vult het systeem vanzelf willekeurige, “normale” labwaarden voor je in! Dat is dus veel sneller dan alles zelf invullen. Dit vormt een goed startpunt voor de casus bouwer: die hoeft nu alleen maar te kijken of de waarden kloppen met de casus en afwijkingen toe te voegen.

Met een druk op de knop worden velden willekeurig voor je ingevuld.

Nu hoor ik je denken; labonderzoek? Juist, labonderzoek is eindelijk in DiagnostiGO te vinden. Dit is al een lange tijd in the works, maar het heeft ons best wat tijd gekost om een ontwerp te vinden waar we tevreden over waren. Dat is nu gelukt. De interface is geïnspireerd door de interface die doktoren in het echt ook gebruiken.

Je kan in dit scherm verschillende labonderzoeken uitvoeren. Je ziet alle resultaten direct in een overzichtelijke tabel. De oplettende lezer ziet dat dit scherm placeholder waarden bevat.

Naast de week van het verslag en de week van handige verbeteringen was dit ook de week van de bugfixes. Het team begon aan het begin van de week met een issue tracker vol met allerlei problemen die nog opgelost moeten worden. Het team heeft zich hier vol op gestort en zowat alle grote problemen zijn opgelost. Uiteraard gaan we hier de komende paar weken vol mee verder.

Nu is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Het team is druk bezig met het toevoegen van de laatste belangrijke features, het verbeteren van de quality of life van het systeem, het oplossen van de laatste issues en het voorbereiden van de laatste playtest. Ik heb er alle vertrouwen in dat we binnenkort een systeem afleveren waar we erg trots op mogen zijn. Maar zover is het nog niet, dus ik ga snel weer verder met programmeren! Tot volgende week!

De deadline nadert! Een week vol vorderingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *