DiagnostiGO

DiagnostiGO is een serious game die draait om het diagnosticeren en behandelen van patiënten. Het wordt ontwikkeld door het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) en QLVR, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van serious games voor onderwijs en gedragsverandering.

Patiënten correct leren diagnosticeren en behandelen is niet triviaal, er is veel training voor nodig. DiagnostiGO streeft ernaar een nieuwe methode te maken om dit te oefenen. Het is een serious game die het echte proces nabootst waarbij spelers worden geconfronteerd met realistische beslissingen en opties.

Voor studenten en doktoren die willen oefenen biedt het systeem verschillende casus en een veilige oefenomgeving die op elk moment gebruikt kan worden. Hierbij is ernaar gestreefd om de werkelijkheid zoveel mogelijk na te bootsen en alles zo intuïtief mogelijk aan te laten voelen. Lees meer over het spelverloop.

Naast het oefenen met casus moeten deze natuurlijk ook ingevoerd kunnen worden in het systeem. DiagnostiGO biedt door middel van het CMS hier een slimme en eenvoudige manier voor. Zo kunnen domeinexperts nieuwe casus aan het systeem toevoegen of oude casus aanpassen zonder hier te veel tijd in te steken. Lees meer over het CMS.

Logo yellow